Tudi letos bomo na tretji petek v novembru, 19. 11. 2021, obeležili Dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ).
Ob že tradicionalnemu izpostavljanju pomena čebel, medu in opraševanja bomo letos dodali še tematiko sadja in zelenjave, saj je leto 2021 razglašeno kot mednarodno leto sadja in zelenjave.
Slogan letošnjega Tradicionalnega slovenskega zajtrka je »Zajtrk s sadjem – super dan!«.
Cilji, ki jim sledimo:
– pomen zajtrka v prehrani
– promocija slovenske hrane in pomena kratkih verig
– koristi lokalno pridelane hrane in poklici v tej panogi (kmetijstvo, čebelarstvo, sadjarstvo…)
– pomen domačega sadja in zelenjave
– spodbujanje k pravemu odnosu do narave (ekološka pridelava) in okolja (ločevanje odpadkov)
– razvijanje spoštljivega odnosa do hrane in kulturno uživanje hrane
– spoznavanje lokalnih kulinaričnih jedi
– pomen zdrave prehrane in gibanja za naše zdravje
Dodatne informacije lahko najdete tukaj