Telefon: 05 662 55 60
Livade 7, 6310 Izola

Planinski krožek OŠ Livade Izola je v soboto, 19. 3. 2022, izpeljal svoj prvi letošnji pohod. Zbralo se je kar 53 učencev/ planincev plus še trije izkušeni mladi planinci z italijanske osnovne in srednje šole.

Pohod je vodila mentorica šolskega planinskega krožka učiteljica Ana Lončar in sicer s pomočjo šolskega računalničarja Aljoše Marka in dveh učiteljic planink iz PD Izola: Mateje in Tamare. Da bi spremstvo bilo popolno, je poskrbel še Al, sedem let star labradorec, v pohodniških zadevah več kot izkušen Tamarin pes.

Dan je bil kot naročen za potepanje v naravi in res smo ga resnično dobro izkoristili. Po ogrevanju in kratki obnovitvi planinskih pravil smo se ob 9:20 odpravili proti San Simonu. Z odločnim tempom smo hitro premagali vzpon na Belvedere, od tam pa kar strumno po t.i. klifu do t.i. Križa, kjer smo si privoščili malico s prelepim razgledom na morje in obalo.

Pot smo nadaljevali navzdol do Strunjana, kar je bila mala malica, od tam pa je do Izole po strunjanski dolini in Parenzani trajalo malček dlje. Vseeno nam vse do konca ni zmanjkalo ne energije ne dobre volje, tako da smo s pol urno planinsko akademsko zamudo ob 13:30 vendarle uspešno prispeli nazaj do šole. Tam so naše učence pričakali veseli starši in jih odpeljali na kosilo.

Že naslednji dan so me številni učenci v šoli pozdravili in mimogrede vprašali: ”Učiteljica, kdaj bo spet pohod?”
Odgovarjam: ”Ni kaj, bo treba kmalu.” In že premišljujem o naslednji, gotovo bolj pravi planinski turi ;).

Učiteljica Ana Lončar

Prejšnji

Naslednji

Comments are closed.
Skip to content