Telefon: 05 662 55 60
Livade 7, 6310 Izola

Tema letošnjega otroškega parlamenta je še vedno »Moja poklicna prihodnost«. Meseca marca smo na naši šoli gostili predavateljice iz Kariernega centra za mlade iz Kopra. Pripravile so nam izjemno zanimive delavnice. V prvem delu so potekale delavnice za predstavnike predmetne stopnje, nato pa še za predstavnike razredne stopnje.

Delavnice RS »Od znanja do poklica«

Učenci so v svojih razredih že izvedli anketo, kateri poklici so najbolj priljubljeni med našimi učenci. Ugotovili smo, katere poklice si naši učenci najbolj želijo opravljati, ko bodo odrasli. Za opravljanje vsakega poklica pa so pomembne določena znanja, kompetence, osebne lastnosti…

Kaj smo počeli:
• Ugotavljali, katere znanja so pomembna za določene poklice.
• Ugotavljali, zakaj so potrebne različne spretnosti za različne poklice.
• Iskali značilnosti različnih poklicev.
• Prepoznali različne poklice z igro »pantomima«

Delavnice PS – »Od poklica do poklicanosti«

S tem, da najdeš svoje mesto v svetu, se je do sedaj soočil prav vsak. Naloga ni lahka, ni pa tudi nemogoča. Seveda ni dovolj, da vzameš v roke seznam srednjih šol ali fakultet in se preprosto za nekaj odločiš. V svetu, polnem besed in podob, si je treba vzeti čas tudi za razmislek o oblikovanju svojih poklicnih in življenjskih ciljev.

Kakšen smisel ima moje življenje? Čemu naj ga posvetim? Kje naj se uresničim?
Mladi se slej ko prej soočijo s ključnimi vprašanji in skupaj smo prepoznavali smerokaze na poti svojega poslanstva.

Kaj smo počeli :
• Ugotavljali, kaj sploh je uspeh in če so uspehi lahko različni.
• Ugotavljali, zakaj nas je štorklja prinesla na ta svet.
• Izdelali načrt, ki bo sledil našemu namenu in mu postavili cilje.
• Na koncu smo iskali načine, kako svoj načrt prenesemo v realnost.

Dne, 24. marca 2022, so se predstavniki naše šole udeležili tudi občinskega otroškega parlamenta, ki je potekal v prostorih Zveze prijateljev mladine v Izoli. Med vsemi delegati, ki so sodelovali, je naša učenka LANA VABIĆ iz 8.a, odlično predstavila svoj pogled na poklicno prihodnost in z večino glasov vseh prisotnih zmagala na glasovanju za predstavnico naše občine na Nacionalnem otroškem parlamentu v Državnem zboru Republike Slovenije, ki bo 11. aprila 2022 v Ljubljani.

ČESTITAMO!

Lidija Lacić in Maja Šajn

Comments are closed.
Skip to content