Telefon: 05 662 55 60
Livade 7, 6310 Izola

TEKMOVANJE IZ FIZIKE 2023/2024

Tudi letos je potekalo tekmovanje v znanju fizike za učence 8. in 9. razredov, kjer si dobri tekmovalci priborijo priznanja Čmrl, najboljši pa Stefanova priznanja. Znanje, ki ga morajo učenci pokazati na tekmovanju presega znanje pridobljeno pri rednem pouku fizike tako, da so tudi letos vzporedno s poukom potekale priprave na tekmovanje. Tekmovalci, kateri dosežejo katerokoli od priznanj, imajo izjemno veliko znanja na področju fizike. To jim bo pomagalo naprej v srednji šoli in pa seveda olajšalo vsakdanje življenje, saj si bodo s pridobljenim znanjem znali pomagati v različnih življenskih situacijah.

V sredo, 14. 2. 2024, je na šoli potekalo šolsko tekmovanje iz znanja fizike.
Naši učenci so osvojili naslednja priznanja:

razredučenecpriznanjenapredovanje na regijsko tekmovanje
9.aAnja ZornadaČmrlDA
9.bMatija FrančeskiČmrlDA
9.bŽiga FrančeskiČmrl 
8.aRok PižentČmrlDA
8.bLeo Petrucci  

Učenci so pokazali, da so se pridno pripravljali. Konkurenca je žal močna. Tako so se naprej na regijsko tekmovanje uvrstili Anja, Matija in Rok. Leo je pokazal, da se lahko z aktivnim spremljanjem rednega pouka fizike in nekaj domačega učenja zna zelo približati uvrstitvi na regijsko tekmovanje. Žiga je pokazal veliko dobrega razmišljanja, mogoče celo preveč, ker ga je na koncu čas prehitel.

V četrtek, 11. 4. 2024, je v OŠ dr. Bogomirja Magajne Divača potekalo regijsko tekmovanje v znanju fizike.

Naši učenci so na regijskem tekmovanju osvojili naslednja priznanja:

razredučenecStefanovo priznanjenapredovanje na državno tekmovanje
9.aAnja ZornadaBronastoDA
9.bMatija FrančeskiBronasto 
8.aRok PižentBronasto 

Vsi trije naši tekmovalci so si na regijskem tekmovanju prislužili bronasto Stefanovo priznanje. Anji pa se je uspelo uvrstiti še na državno tekmovanje.

Učenci iz celotne države, kateri se uvrstijo na državno tekmovanje, so deležni še dodatnih priprav fizike, kjer izvajajo razne zanimive poskuse, saj mora tekmovalec na tekmovanju najvišjega nivoja izvajati tudi zahtevne poskuse in meritve. Biti mora pravi fizik. Tako se je tudi Anja pripravljala na državno tekmovanje. Opravljala je razne eksperimente, med katerimi je tudi izdelava baterije in merjenje njenih lastnosti. Elon Musk že razmišlja, da bi jo vzel v službo 😊

V soboto, 18. 5. 2024, je v Ljubljani na Pedagoški fakulteti potekalo DRŽAVNO TEKMOVANJE V ZNANJU FIZIKE, kjer so se tekmovalci potegovali za srebrna in zlata Stefanova priznanja.

Čestitke naši tekmovalki iz 9.a razreda Anji Zornada za super rezultat.

Dobro se je borila, pokazala veliko znanja, premagali so jo le dobitniki najvišjih priznanj. Do srebrnega priznanja ji je manjkalo le eno mesto.

Anja ne ostaja praznih rok, saj si je z odličnim rezultatom na regijskem tekmovanju priborila bronasto Stefanovo priznanje.

Vsem našim tekmovalcem še enkrat vse čestitke.

Domov so prinesli 3 bronasta Stefanova priznanja, kar za našo majhno šolo sploh ni malo.

Andraž Krek

Comments are closed.
Skip to content