Telefon: 05 662 55 60
Livade 7, 6310 Izola

Sodelujemo v projektu RAČek

Projekt temelji na razvijanju računalniškega mišljenja z vključevanjem STEM (angleško Science, technology, engineering, and mathematics) kompletov za doseganje operativnih ciljev učnih načrtov predmetov od 1. do 5. razreda v osnovni šoli.

Namen je krepitev digitalnih kompetenc ter temeljnih znanj računalništva in informatike z razvojem računalniškega mišljenja.

Projekt poudarja sodobne učne oblike in metode dela, medpredmetno povezovanje ter uporabo STEM pristopov. Otroki (v tem starostnem obdobju) svet doživljajo celostno, zato je pomembno, da se učijo medpredmetno. STEM pristopi omogočajo integracijo različnih predmetnih področij, kot so znanost, tehnologija, inženirstvo in matematika, kar spodbuja celostno razumevanje in reševanje problemov ter omogoča otrokom raziskovanje in povezovanje znanj iz različnih področij. Ravno to spodbuja kritično mišljenje, ustvarjalnost in praktično uporabo znanja.

Projekt se izvaja od 1. septembra 2024 do 31. 5. 2026 in ga financirata Ministrstvo RS za vzgojo in izobraževanje ter Evropska Unija – NextGenerationEU.

Vsi se že veselimo novih znanj in izkušenj.

Zaposleni in učenci OŠ Livade Izola

Comments are closed.
Skip to content