Telefon: 05 662 55 60
Livade 7, 6310 Izola

Razstava likovnih izdelkov učencev v Placu izolanov

»Imejte radi umetnost, v njej naj se zrcali vaše življenje!«
S temi besedami smo v soboto, 21,9. 2024 odprli prvo razstavo likovnih del v sklopu treh razstav iz šolskega arhiva OŠ Livade. Ker se je šolski arhiv tako razširil, smo se odločili, da likovne izdelke povrnemo ustvarjalcem, kateri so svoje likovne izdelke bodisi pozabili, pustili na končni razstavi ali so ti kako drugače končali v arhivu likovnega pedagoga.

Kar nekaj izdelkov je tudi iz arhiva likovnega pedagoga Konija Steinbacherja, ki je svoj arhiv iz OŠ VOJKE ŠMUC prinesel v OŠ Livade, kot učni pripomoček, katerega je ob odhodu v pokoj zapustil svoji naslednici, likovni pedagoginji Ingrid Knez, katerega je ta dopolnjevala naslednjih trideset let. Tako se je nabral zajeten kupček res lepih likovnih izdelkov, katere bi radi pokazali tudi vam dragi krajani, še več, razstavljamo jih predvsem s tem namenom, da ponovno pridejo k lastniku.

Sobotna otvoritev je bila čustveno obarvana, saj so spomini na šolska leta, na ljudi, ki so te izdelke ustvarili,  iz obiskovalcev izvabljali različne zgodbe in spomine.

Naša želja je predvsem, da vsa razstavljena dela najdejo pot do svojega avtorja ali njegovih svojcev. Zato pridite ponje, obveščajte znance o njihovih razstavljenih delih, mi pa vam bomo hvaležni, če boste ob prevzemu izdelka podprli našo akcijo z donacijo v šolski sklad.

Razstavo bomo podirali v petek , 27.9. 2024 med 11.00 in 13.00 uro, takrat lahko prevzamete izdelek. Kdor ne bo utegnil, bo lahko  svoj izdelek poiskal v mapi, ki bo v galeriji naslednjega sklopa razstavljenih izdelkov iz arhiva z naslovom »Likovne naloge«, v Klubskem prostoru Kulturnega doma Izola. Otvoritev bo v četrtek, 26.9. 2024 ob 18.00 uri. Prisrčno vabljeni!

Učenci in učitelji  OŠ Livade Izola.

Comments are closed.
Skip to content