Telefon: 05 662 55 60
Livade 7, 6310 Izola

UMETNOST JE SPOROČILO

Tokrat izstopajo predvsem likovni izdelki narejenih v različnih likovnih nalogah v tehniki slikanja s tempero. Če so na prvi razstavi v Placu Izolanov pomembno mesto dobili izdelki iz arhiva Konija Steinbacherja, so tokrat zablestele likovne naloge učencev OŠ Livade. Likovne naloge, kjer naj bi učenec osvojil npr. toplo-hladni kontrast ali komplementarni kontrast, se uril v kakovostnem ali količinskem barvnem nasprotju, svetlostnih ali barvnih odtenkih ter kopiranju »starih« mojstrov, kjer so na ogled interpretacije Van Goghovih Sončnic, ali Pečaričevega Oljčnega gaja, Kobiličine Kofetarce, Picassa, Vlamincka, Matissa, Deraina, Kirchnerja in celo Basquiata.

Ker vseh izdelkov enostavno ni moč razobesiti, je velika večina hranjenih v mapi. Vendar smo se zaradi logistike »brskanja« po mapah, odločili, da poiščete avtorja na razobešenem seznamu, ki je na vhodu v galerijo in nato kontaktirate našo likovno pedagoginjo ali enostavno pošljete mail na OŠ Livade, da vam posredujemo likovni izdelek. Tako se izdelki ne bodo uničili oz. pomešali.
Lepo je bilo srečati naše nekdanje učence, ki so prepoznali svoje likovno delo.
Pa še misel o umetnosti, ki jo je zapisal Claude Monet: »Ljudje razglabljajo o moji umetnosti in se pretvarjajo, da jo razumejo, kot da bi jo morali razumeti; ko je popolnoma enostavno, da jo je le treba ljubiti.«

Naslednja otvoritev SLIK IZ ŠOLSKEGA ARHIVA bo v četrtek, 3.10. 2024 v Sončni dvorani JSKD ob 18.00 uri. Tu bodo razstavljene risbe in grafična dela. Prav tako bodo tu na ogled likovni izdelki iz šolskega arhiva Konija Steinbacherja in OŠ Livade (Ingrid Knez). Osrednjo vlogo bo tu imela serija linorezov z naslovom »Poljub«, nastalih pod vodstvom likovne pedagoginje Ingrid Knez. Ustvarjalna delavnica, ki bo v Sončni dvorani JSKD bo nosila naslov »Portret poljuba«, bo medgeneracijsko obarvana in izpeljana v grafični tehniki. Pridružile se nam bodo članice društva Ma3ca in učenci IP LS1. Vabljeni!

V Sončni dvorani bodo na vpogled vsi seznami avtorjev z vseh treh razstav tako, da še vedno lahko najdete v seznamu svoje ime in likovni izdelek.

Zapisala likovna pedagoginja: Ingrid Knez

Comments are closed.
Skip to content