Telefon: 05 662 55 60
Livade 7, 6310 Izola

VTISI IZ MEDGENERACIJSKIH DELAVNIC

TUBA IN UČENCI OŠ LIVADE V KULTURNEM DOMU

Kot obljubljeno smo se medgeneracijsko ustvarjalno podružili na delavnici kolaža na temo Portreta, v torek 1.10. 2024 v prostorih Klubskega prostora Kulturnega doma Izola. Ustvarjali so učenci izbirnega predmeta Likovno snovanje 1 in članice likovnega društva Tuba. Ustvarjali smo na temo Portet, izdelki pa bodo romali na likovni natečaj »PREPLET NAŠIH LET«, ki ga razpisuje JSKD.

MA3CA IN UČENCI OŠ LIVADE V SONČNI DVORANI

Zadnja izmed treh likovnih delavnic je bila grafična medgeneracijska delavnica v Sončni dvorani JSKD in je bila izpeljana ob razstavi OŠ Livade Izola: Portret poljuba – razstava likovnih izdelkov iz šolskega arhiva ob 30. obletnici OŠ Livade Izola. Temelji na grafično risarskih tehnikah in je zadnja od treh razstav, ki obeležujejo obletnico šole. 

Ustvarjali smo učenci izbirnega predmeta Likovno snovanje 1 in članice grafičnega društva Ma3ca. Preizkusili smo se v grafični tehniki monotipije, ki je kot taka posebnost v grafiki, saj daje enkratne in neponovljive rezultate, ker ni vezana na matrico. Učni pripomočki so tudi tokrat viseli kar na steni galerije, ki so bili mentorici v pomoč, kot učni pripomoček, ustvarjalcem pa za inspiracijo.

Z izdelki, ki so nastali po motivu Portret poljuba, se bodo članice grafičnega društva Ma3ca lahko preizkusili na likovnem medgeneracijskem natečaju »Preplet naših let«, ki ga razpisuje JSKD, učenci pa so ustvarjali tudi na temo likovnega natečaja »Mir brez meja«.

Takole pa se je ustvarjalo.

Učenci likovnega snovanja 1 so bili navdušeni, da so smeli biti del pestrega dogajanja ob 30.letnici OŠ Livade ter fleksibilnega urnika predmeta, ki dovoljuje poučevanje tudi izven šolskih sten.

Zapisala Ingrid Knez, likovna pedagoginja na OŠ Livade.

Comments are closed.
Skip to content