Telefon: 05 662 55 60
Livade 7, 6310 Izola

Ex tempore ob 38. Tedna starejših občanov z razstavo ex- tempore v Izoli

Univerza za tretje življenjsko obdobje »MORJE« Izola je bila povabljena, da sodeluje v 38. tednu starejših občanov, tako da organizira že osmi tradicionalni fotografski in slikarski ekstempore.

Izbrani naslov za slikarski del in osnovne šole je bil DAROVI JESENI, za fotografski del – odrasli pa UTRINKI V TEDNU STAREJŠIH OBČANOV. K sodelovanju so bili povabljeni člani U3.ŽO, člani likovnega društva LIK in TUBA, prav tako pa so bili vabljeni učenci višjih razredov osnovnih šol v Izoli in drugi občani, ki jih take dejavnosti veselijo.

Ekstempora smo se učenci OŠ Livade tudi tokrat z veseljem udeležili. Oddana slikarska dela je izbrala mentorica Ingrid Knez, fotografije pa so nastale pod mentorstvom Sanje Tošić.

Vsa oddana dela sta pregledali strokovni komisiji posebej za fotografska in posebej za slikarska dela. Delo članov komisije je bilo zelo natančno in odgovorno, izbrana dela pa so bila nagrajena.

Na letošnjem ekstemporu je bilo za fotografski del že drugič izpeljano glasovanje VOKS POPULI/GLAS LJUDSTVA. Tako so bili vključeni vsi prisotni, ki so lahko sodelovali pri izboru najboljše fotografije po svoji presoji. Odziv je bil odličen in je potrdil izbor strokovne komisije.

Med mlajše nagrajencei za fotografska dela se je uvrstil učenec 8. b razreda Max Mehle, ki je prejel 2. nagrado. Prav tako je učenec Max Mehle prejel tudi nagrado za najboljšo fotografijo po izboru obiskovalcev (VOKS POPULI).

Med nagrajenci za slikarska dela je nagrado prejel učenec OŠ Livade Viktor Primožič Gogala (3.).

Vsem nagrajencem in vsem udeležencem ekstempora čestitamo in jih vabimo k sodelovanju tudi naslednje leto.

Razstava je bila na ogled do 20. 11. 2018 v Mali dvorani Kulturnega doma v Izoli.

Vsem sodelujočim, organizatorjem in posebno nagrajencem iskreno čestitamo in jim želimo obilo kreativnosti ter še mnogo uspehov.

Sanja Tošić

Comments are closed.
Skip to content